Autisme en ontwikkeling

RondomAutisme organiseert in het kader van de week van autisme een thema-avond over autisme en ontwikkeling door Yvonne Loekemeijer, de ontwikkelaar van de “De Loekemeijermethode.  Yvonne heeft een unieke kijk op autisme. Want is vreemd of ongepast gedrag echt zo raar? Dat ‘vreemde’ of ‘ongepaste’ gedrag past bij de fase in de gehechtheidsontwikkeling waarin een kind, jongere of volwassene met autisme zich bevindt. De Loekemeijermethode leert je gedragingen herkennen en plaatsen.”

Loekemeijermethode

Volgens Loekemeijer doorloopt iemand met autisme, net als iemand die zich gemiddeld ontwikkelt, dezelfde opeenvolgende ontwikkelingsfasen van de gehechtheid. Dit proces begint echter met een achterstand, verloopt veel langzamer dan gemiddeld en gaat niet vanzelf verder. De gehechtheidsontwikkeling bestaat volgens Loekemeijer uit drie onlosmakelijk met elkaar verbonden ontwikkelingsgebieden:

  • De ontwikkeling van de gehechtheidsrelaties (hechting)
  • De emotionele ontwikkeling
  • De sociale ontwikkeling

De Loekemeijermethode omvat het wetenschappelijk gevalideerde onderzoeksinstrument ADAut (Attachment Development Autism). Hiermee kan worden vastgesteld in welke fasen van de gehechtheidsontwikkeling iemand met autisme zich bevindt. Deze methode maakt de ontwikkeling bij autisme mogelijk.

Iedereen is van harte welkom!

p

Informatie

Wanneer:  31 maart 2020
Inloop:  19:45 uur
Start:  20:00 uur
Einde:  21:45 uur
Locatie:  ‘t Brewinc, bibliotheek Doetinchem
Toegang:  5 euro, graag gepast.
Aanmelden:  mail aanmelden@rondomautisme.nl