Bijzondere filmavond in Amphion Filmhuis i.s.m. RondomAutisme. Als je brein op een andere manier bedraad is, beïnvloedt dat ook je liefdesleven!

Woensdag 29 mei een extra bijzondere film: Mind My Mind mét nagesprek met de maker Floor Adams. 

Een film over hoe het hebben van een brein dat op een andere manier bedraad is, je sociale leven en vooral je liefdesleven beïnvloedt. Flirten, seks en romantische relaties zijn zeer uitdagend voor mensen met autisme, omdat ze gepaard gaan met duizenden ongeschreven regels en uitzonderingen.

De film is in 2019 in première gegaan en is momenteel wereldwijd te zien op diverse filmfestivals.

Mind My Mind (duurt 29 minuten)

Wanneer sociale scripts van het mannetje in je hoofd je houvast bieden in de complexe wereld, kan het lastig zijn om daarvan af te wijken. Vooral wanneer je gefascineerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon een date wilt met een meisje.

Chris, een jonge man met autisme, probeert zijn passie voor modelvliegtuigjes verborgen te houden in zijn dagelijks leven. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij en schrijft scripts voor alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje komt hij Gwen tegen, een zoöloog, die hem uitnodigt om haar favoriete kameleon te bekijken. Chris vindt haar leuk en met volle moed volgt hij het flirt-script van Hans…

Nagesprek met de maker Floor Adams

Na afloop van de filmvoorstelling is er een nagesprek om met elkaar te praten over wat men gezien en gehoord heeft en waarin het publiek vragen kan stellen aan Floor Adams. Na haar afstuderen aan ArtEZ Arnhem in 2005, combineerde Floor haar achtergrond in beeldende therapie met haar passie voor kunst. In 2007 richtte ze ’Floor Adams Animatie/Illustratie’ op, sindsdien heeft ze samengewerkt met diverse organisaties en werd haar autonome werk tentoongesteld in musea en op filmfestivals. Ze heeft ook animatiecursussen gegeven en is als docent betrokken bij de UNIT Academie, een kunstopleiding die zich met name richt op jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis en geeft ze animatielessen aan kinderen/jongeren met autisme op individuele basis.

Floor Adams werkte onder meer samen met VARA/NPS, KRO/RKK, Volkskrant, de Rijksoverheid, MTV Networks, Nuon en verschillende documentairemakers. In 2011 werd ze verrast met Cultuur de Stimuleringsprijs van de Stad Nijmegen.

(Uiteraard is het ook mogelijk om direct na de filmvoorstelling de zaal te verlaten)

p

Informatie

Speelduur: 29 minuten
Wanneer:
woensdag 29 mei – 20:30
Waar: Amphion Filmhuis, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem.
Tickets: amphion.nl/film/mind-my-mind/29-05-2024-20-30/