Een autismevriendelijke voorstelling

 

Een documentaire niet zozeer over het klimaat, maar over een meisje met Asperger, die maar moeilijk om kan gaan met de volwassen wereld.

Dankzij een unieke toegang tot haar leven, zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag!

Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens in van haar ouders, voor het Zweedse parlement om de klimaat-crisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld.

Drie jaar eerder. Greta raakt in een diepe depressie na het zien van een film  over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed.  Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen. Wat volgt is een werkelijk ongelofelijk verhaal. Een film waar je diep geroerd weer uitkomt.

Informatie

Speelduur: 102 minuten
Wanneer:
woensdag 25 november 20:30 & zaterdag 28 november 13:30
     →   (de voorstelling van 18 november is verplaatst naar 25 november i.v.m. de lockdown)
Waar: De Gruitpoort, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem.
Tickets: €10,- Online te bestellen op www.gruitpoort.nl/film/4377/i-am-greta

Mensen met een Wajong/Wia of bijstandsuitkering kunnen 10 euro entree terug ontvangen. Stuur een bericht naar info@rondomautisme.nl met de afschrijving van je bank en je rekeningnummer.