Avond College op 27 maart 2019

Drs. Rosalien Wilting

RondomAutisme organiseert een avondcollege over autisme op oudere leeftijd door drs. Rosalien Wilting, klinisch psycholoog-psychotherapeut. Ze is werkzaam in Tilburg bij GGZ Breburg en het expertisecentrum “PersonaCura”.

Vanuit haar deskundigheid en ervaring gericht op senioren met persoonlijkheidsproblematiek, autisme of ADHD wordt dit actuele onderwerp uitgebreid belicht.

Autisme bij ouderen

Over autisme bij kinderen, jongeren en volwassenen bestaat veel kennis en expertise.

Maar hoe autisme bij ouderen eruitziet, is nog grotendeels onontgonnen terrein. Zelfs dát zij autisme hebben is bij gebrek aan goede diagnostiek vaak niet bekend.

Sommige ouderen worstelen al wel 30 jaar om zich staande te houden. Gelukkig krijgen deze ouderen steeds meer hun verdiende aandacht.

Het doel van deze avond is om inzicht te geven in de stand van zaken wat betreft wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden op het gebied van ouderen met autisme.

Ervaringsdeskundigen

Er wordt ook ingegaan op kenmerken die ouderen met autisme en hun naasten ervaren en zelf noemen wanneer hen gevraagd wordt hoe het nu met hun gaat.
Bovendien vertellen twee ervaringsdeskundigen over hun proces van ouder worden, wat zij nu merken, wat is veranderd, hoe denken zij over afhankelijk worden van zorg?

Aansluitend is er volop gelegenheid verder te praten en contacten te leggen.
Daarbij zijn medewerkers van RondomAutisme en VIT hulp bij Mantelzorg aanwezig.

5

Informatie:

Wanneer: 27 maart 2019
Inloop: 18:45 uur
Start: 19:15 uur
Einde: 21:30 uur
Locatie: ‘t Brewinc, bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem
Toegang: Gratis
Aanmelden: In de bibliotheek of via de website: www.bibliotheekwestachterhoek.nl